PO AGROLOGICA BIO
BIOLOGICAL FRUITS AND VEGETABLES

PO AGROLOGICA BIO
We are a PO: a Producers’ Organisation.
We have been producing exclusively BIOLOGICAL vegetables and fruit for over 20 years, cultivating the most valuable lands in the whole of Sicily which lie in the provinces of Ragusa, Catania and Syracuse.
Our products of excellence also include protected brand organic fruits and vegetables, such as Mazzarrone PGI Table Grapes or PGI Carrot of Ispica. Today, we bring together about 25 partners among producers and farms, all with organic, GLOBAL-GAP, GRASP or BIOSUISSE certification. Read More

MISSION
The world was born biologically, and so were we.
Our winning idea is to make sure that the “biological system” becomes part of ordinary – not extraordinary – production.
And to do this, we believe it is necessary to cultivate as in the past, paying attention and care to the biological cycles of plants, respecting times and ways of harvesting: only by doing this can we hope to be able to leave our children a land that is healthy and full of wellbeing.
The world must go back to being ORGANIC. To do this, you have to believe it.

ORGANIC CERTIFICATION
The PO has ICEA organic certification, both as a producer and for activities related to the storage, packaging, labelling and marketing of all organic fruit and vegetables produced by its members, while the producers are also controlled by other control bodies which are always authorised by the Ministry of Agricultural, Food and Forestry Policies (MiPAFF).
International Certification Bio Suisse
Certificato di conformità ICEA
Documento Giustificativo ICEA
FREE SHIPPING ALL OVER ITALY
THE MINIMUM ORDER IS 50,00€
FEATURED PRODUCTS
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Paniere Siciliano Plus
Set di 6 conserve bio + lt. 5 Olio Evo Bio
N. 2 Caponata di Melanzana
N. 2 Bruschetta al Basilico
N. 2 Pomodoro secco alla contadina
lt. 5 Olio Evo Bio (in latta)N. 4 Bottiglie di Salsa di Pomodoro
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Long Eggplant
TIPOLOGIA: Lunga
FORMA DEI FRUTTI: lunga cilindrica, calice privo di spine
PERIODO DI RACCOLTA: tutto l’anno
PESO MEDIO DEL FRUTTO: 200 – 300 gr.
COLORE ALLA RACCOLTA: colore scuro, polpa biancastra -
Red pepper
TIPOLOGIA: Mezzo lungo 3/4
FORMA DEI FRUTTI: forma regolare, quadrilobato, con parete liscia, elevato spessore della polpa
PERIODO DI RACCOLTA: tutto l’anno
PESO MEDIO DEL FRUTTO: 500 – 600 g
COLORE ALLA RACCOLTA: rosso -
Yellow pepper
TIPOLOGIA: Mezzo lungo 3/4
FORMA DEI FRUTTI: forma regolare, quadrilobato, con parete liscia, elevato spessore della polpa
PERIODO DI RACCOLTA: tutto l’anno
PESO MEDIO DEL FRUTTO: 500 – 600 g
COLORE ALLA RACCOLTA: giallo -
Celery
TIPOLOGIA: Ortaggio da coste
FORMA DEI FRUTTI: ovale con coste verde-biancastre erette e foglie scure
PERIODO DI RACCOLTA: gennaio/luglio – novembre/dicembre
PESO MEDIO DEL FRUTTO: 0,600 kg
COLORE ALLA RACCOLTA: bianco con coste biancastre e verdi -
Oranges Moro
TIPOLOGIA: Moro (rossa)
CATEGORIA: CAT II
CALIBRO: CAL. 4-5
FORMA DEI FRUTTI: rotondi leggermente schiacciati
PESO MEDIO DEL FRUTTO: a secondo del calibro – da 100 gr. a 250 gr.
PERIODO DI RACCOLTA: dicembre – febbraio
COLORE ALLA RACCOLTA: arancio con tonalità di rosso -
Oval Eggplant
TIPOLOGIA: Tonda ovale
FORMA DEI FRUTTI: globosa, calice verde privo di spine
PERIODO DI RACCOLTA: tutto l’anno
PESO MEDIO DEL FRUTTO: 300-400 g
COLORE ALLA RACCOLTA: nero brillante, polpa bianca
RESA MEDIA PER PIANTA: 7 Kg